כל מי שמבין דבר או חצי דבר באינטרנט ובשיווק באינטרנט יודע משהו על קידום אתרים. לבנות אתר זו רק נקודת ההתחלה, לאחר מכן יש לדאוג שיכנסו אליו אנשים, ויבצעו פעולות באתר. קידום אתרים אורגני זו ללא ספק אחת מהשיטות המוכחות והידועות להבאת גולשים רלוונטיים לאתר. כולנו הרי מחפשים בגוגל, וכך גם לקוחות וגולשים פוטנציאליים.
רגע, קידום אתרים עדיין עובד?
אי אפשר להפריז בחשיבות הקידום האורגני. אף על פי שהוא נמצא איתנו שנים רבות, גולשים רבים מתייחסים לגוגל כגורם אמין וניטרלי. עובדה ידועה היא כי גולשים שמגיעים באופן אורגני הם גולשים שמייצרים יותר ערך לבעל האתר. הם חושדים פחות באפשרות שקיימת כוונה מסחרית שמכוונת אותם לאתר מסוים ולכן הם ממירים יותר. גוגל הוא עסק לכל דבר. הכסף הגדול מגיע ממודעות ממומנות (ב-2015 הרווח של גוגל מפרסומות הגיע ל-67 מיליארד דולר). והכל עובד כמו שעון – למה? אחת הסיבות לכך היא שמנוע החיפוש שלהם הוא עדיין הכי טוב שקיים (בפער גדול מהמתחרים) ולכן הכי פופולרי שקיים. כן – וזאת למרות שמקדמי אתרים מנסים כל הזמן לשנות את התוצאות לטובתם.
מהי הדרך הטובה ביותר לקדם אתר?
כך שהשאלה "האם קידום אתרים עדיין עובד?" כמעט שלא קיימת. המספרים והסקרים שמתבצעים עדיין מראים אפקטיביות גדולה לקידום האורגני בגוגל. השאלה היחידה שקיימת היא: מהי הדרך הטובה ביותר לקדם אתר? והתשובה היא שקידום אתרים זו משימה מורכבת ביותר. ישנם מעל 200 פרמטרים שגוגל מתייחסת אליהם בדירוג אתרים. בנוסף לכך, שיטות הקידום המתקדמות ידועות רק לקומץ של אנשים. כן, כל אחד יכול לפתוח בלוג בבלוגספוט ולהוציא ממנו קישורים לאתר. אבל המקרים בהם זמן וכסף הלכו לפח על קידום שאינו מספיק אפקטיבי הם רבים מספור. תאמינו לי, אני עבדתי בחברות קידום מהגדולות בארץ, אני מכיר את התעשייה הזו מקרוב.
לקדם לבד או לקרוא לבעל מקצוע?
כן, לעסקים קטנים מאוד, יכול להיות שקידום אתרים עצמי יספיק. ממילא אין ברירה והתקציב לא מאפשר אחרת (ואני מתעלם בכוונה מחברות שגובות 400 שקל על "קידום אתר" – זה פשוט לא רציני)…
אבל אם אתם מנסים לייצר יותר מ 5-6 עסקאות בשנה ואתם רציניים לגבי שיווק באינטרנט, רוב הסיכויים שאתם זקוקים למקדם אתרים או חברת קידום שיעשו את העבודה בשבילכם. כי האמת היא, שקידום מצריך המון זמן. רק כדי ללמוד את הבסיס הראשוני תזדקקו לכשלושה חודשים. וכדי להפוך למומחים? תכינו לזה 4-7 שנים. יש פשוט המון פרטים, שיטות וקיצורי דרך שתצטרכו לגלות עד שתגיעו לרמה גבוהה מספיק, שיכולה להיות רווחית ואפקטיבית.
טיפים לבחירת מקדם אתרים / חברת קידום אתרים
- עקרונית, אין באמת עדיפות לאחד מהשניים: חברת קידום או מקדם…. יחד עם זאת:
- הרבה מחברות הקידום, מנסיוני האישי, הן פשוט "מפעל", כלומר, עסק לכל דבר, כמו סופר, כמו תחנת דלק – עסק שהמטרה שלו היא להחזיק כמה שיותר לקוחות בכל מחיר – כלומר יש התפשרות על האיכות. פעם בחודש תקבלו דו"ח יפה וצבעוני שתתקשו להבין את משמעותו. כמובן שיש יוצאי דופן. היו בררניים.
- בקשו המלצות מלקוחות מרוצים, זה אמנם לא אומר יותר מדי אבל זה עוד דבר שצריך לקחת בחשבון.
- בקשו לראות case study כלשהו מהעבר. כלומר, פעולות מסוימות שבוצעו על אתר X שהובילו לתוצאות טובות שניתן לראות ולהתרשם מהן.
- נסו להבין אילו סוגי אתרים קודמו על ידי הגורם המקדם – בארץ? בחו"ל? עסקים קטנים? מותגים גדולים? כמובן חפשו גורם מקדם שיש לו ניסיון עם סוגי עסקים הדומים לשלכם.
- לפני החתימה או בחירה בנותן שירות מסוים הקפידו לשאול שאלות כדי להבין מול מי אתם עומדים
שאלות לשאול מקדם / חברת קידום פוטנציאליים:
- מה הוותק של המקדם שיקדם את האתר? (1-2 שנים זה ללא ספק מקדם מתחיל. 3 שנים ומעלה זה כבר מישהו שיודע משהו ומכיר כמה טריקים. מעל 5 הניסיון כבר אמור להיות משמעותי ומועיל מאוד).
- במקרה של חברה – כמה מקדמי אתרים יש בחברה ומה הוותק הממוצע שלהם? (זה חשוב כי בחברה יש סיעורי מוחות ומדי פעם עובדים מגבים אחד את השני, אם רק עובד אחד מנהל את תחום ה-SEO, אתם רוצים לדעת את זה מראש).
- לקוחות לדוגמה – בקשו דוגמאות ללקוחות מהשנה האחרונה + תיאור קצר של העבודה שנעשתה. חשוב לקבל מידע מפורט כי הרשימות שמקדמי אתרים יכולים לייצר יכולות להתבסס על מידע היסטורי או על עבודות מזדמנות ונקודתיות שלא אומרות הרבה על הרמה המקצועית.
- באילו כלים נעשה שימוש? כל המרבה הרי זה משובח! תוכלו לקרוא כאן על חלק מהכלים שאני משתמש בהם.
- בקשו לקבל פירוט על השיטות בהן נעשה שימוש. איך בעצם אותו גורם מתכוון לקדם את האתר בפועל (מעבר לכל מיני רשימות עקרוניות שנראות טוב על הנייר). מן הסתם אף מקדם לא יספר לכם את כל הסודות שלו סתם כך, אבל לפי התשובה תוכלו בכל זאת להעריך עם מי יש לכם עסק. ככל שהתשובה מקיפה וכוללת יותר אספקטים שיש לטפל בהם כך בעצם אותו גורם מגדיל את מידת ההתחייבות שלו כלפיכם.
- הסכם – מקובל בעסקאות רציניות לחתום על חוזה התקשרות, הדבר מועיל לשני הצדדים. כמובן עברו על החוזה ביסודיות וראו מה מובטח לכם. וודאו שישנה אפשרות יציאה בהודעה מוקדמת, אחרת אתם עלולים להיתקע עם קידום גרוע למשך שנה.
- בקשו לקבל מדי חודש סיכום של כל הפעולות שנעשו (דו"ח חודשי). האמת היא שזה די מכביד עבור מקדם לרשום ולדווח על כל פעולה. אפשר להתפשר גם על דיווח כללי יותר או רבעוני. אבל וודאו שמתקיים דיווח כזה או אחר, אחרת יש פשוט פירצה ביחסי העבודה ביניכם.
- וודאו כי הדוחות החודשיים כוללים מיקומים של מילות המפתח, נתוני תנועה לאתר, ועוד…
- אל תיצמדו יותר מדי למילות המפתח. לפעמים יש דיון על מספר הביטויים המקודמים. צריך להבין שזה לא כ"כ משנה משום שכמות המשאבים והאנרגיה המושקעת באתר ממילא תתחלק בין כל הביטויים הללו, כך שלהגדיל את הרשימה כלל לא מבטיח הצלחה גדולה יותר.
- מה שחשוב יותר ממספר הביטויים המקודמים או ממיקומי מילות המפתח זו כמות התנועה (האורגנית) לאתר ועוד יותר מכך: מעורבות הגולשים באתר (דפים נצפים, זמן שהייה…) ומעל לכל: כמות ההמרות באתר (רכישה, שליחת טופס, וכו') – בקשו להיות מדווחים ברמה החודשית על כמה שיותר נתונים משמעותיים.
- תוכן – כדאי לסכם מראש מי מספק את התכנים לאתר – מה עדיף לכם? אם רמת התוכן באתר יקרה לליבכם כדאי לכם להיות אלו שמייצרים את התוכן, אחרת תוכלו לסכם שהגורם המקדם מספק את התכנים.
- תכנים מחוץ לאתר לצורך בניית קישורים לאתר – לרוב הגורם המקדם מספק אותם, אך כדאי להעלות את הנושא לדיון ולשאול על כמה תכנים מדובר, כדי שהדברים יהיו גלויים וידועים מראש.
- כמה ניסיון יש לגורם המקדם עם ממשק הניהול בו בנוי האתר שלכם (וורדפרס לדוגמה).
- במקרה של אתר הבנוי באנגלית או שפות אחרות תרצו לוודא שליטה באותה שפה.
- האם יש לגורם המקדם ניסיון כלשהו בתכנות? (מאוד מועיל ומראה על מקצוענות).
- האם יש לגורם המקדם ניסיון כלשהו בכתיבת תכנים? (מאוד מועיל ומראה על מקצוענות).
שהיה בהצלחה רבה!
מוזמנים להשאיר תגובות ושאלות כאן או לפנות אליי באופן פרטי.
גילוי נאות: אני מקדם אתרים בעצמי ואני די טוב בזה 😉
0