הסרת תוצאות שליליות מגוגל
אוקטובר 23, 2017

העסקים שלכם משגשגים? המותג שלכם חזק, ואתם מרגישים שאין שום דבר שיכול לערער אותו? ובכן, אולי תופתעו לשמוע שבימינו, כל אתר אינטרנט קטן וחסר חשיבות שבמקרה מופיע בחיפוש שמכם בגוגל ומכפיש אתכם או את העסק שלכם, יכול לפגוע באופן פטאלי על העסק.

לכן כשמדובר במוניטין ברשת, תמיד צריך להיות עם היד על הדופק. הצעד הראשון הוא לבדוק – האם אנחנו צריכים להתחיל בתהליך הסרת מידע מגוגל?

מנוע החיפוש של גוגל – לא מבחין בין טוב לרע

חברת גוגל יצרה אלגוריתם שבנוי, בין היתר, כדי להציג לגולשים תוכן "איכותי" כפי שהם תופסים אותו, לאחר חיפוש מילות מפתח מסוימות. מנוע החיפוש של גוגל מסנן באמצעות האלגוריתם הזה את מיליארדי התכנים שברשת, ולא בהכרח יציג את האתרים הפופולריים ביותר, האמינים או המושכים.

בסופו של דבר, אלגוריתם זה נוסחה ממוחשבת, הוא אינו מבחין בין טוב לרע או בין נכון ללא נכון, אלא פועל לפי קריטריונים כלליים שאותם הוא מחפש בכל אתר. לכן, פעמים רבות עסקים או אנשים פרטיים מתמודדים עם המצב שבו לאחר שמחפשים את שמם התוצאות הראשונות שמופיעות הן דווקא הביקורות השליליות, התגובות הפוגעניות וכל המידע שפחות היו רוצים שיזכה לחשיפה.

אם כך, זה מהותי שתיקחו את השליטה לידיים שלכם. אתם אלה שצריכים לדאוג למוניטין שלכם במנוע החיפוש.

אז מה אני מחשיב בתור מידע שלילי שיכול לפגוע לכם בעסק?

  1. פסקי דין – אתרים משפטיים שחושפים דוגמאות לפסקי דין לציבור. גם אם שמכם מופיע בתוך הטקסט באופן לא שלילי, עצם הופעות מאמר משפטי בחלק מתוצאות החיפוש עלול לפגוע במוניטין שלכם.
  2. ביקורות – ביקורת באתר עיתונות, אתרי פורום או בלוגים. מספיק שהביקורת השלילית תופיע קרוב לאתר שלכם, גם אם היא לא מתייחסת אליו בכלל, היא עלולה לשבש ישר את הסיכוי שיפנו אליכם. אחרי הכל, אנשים נוטים להתרכז בתוכן שלילי יותר מאשר בתוכן חיובי.
  3. תכנים אישיים – תכנים שלא הייתם רוצים שאחרים לא יראו, במיוחד לא אנשים שעובדים תחתיכם.
  4. מתחרים – האם בחיפוש שגרתי על התחום שהעסק שלכם פועל בו, עולה ליד האתר שלכם אתר של עסק מתחרה? עבור גולשים רבים, מדובר ב"עדות" לכך שהמתחרה הוא המוצלח והאיכותי ביותר. מה שבאמת קורה הוא שכנראה שהמתחרה שלכם יודע כיצד לשחק עם האלגוריתם של גוגל בצורה הנכונה.

מדוע הסרת תוכן מגוגל דורשת ניסיון?

אחת הדרכים ה"הקלות" ביותר של הסרת תוצאות חיפוש בגוגל באתרים שלא נמצאים ברשותכם היא לפנות למנהל האתר. במקרים מסוימים מנהל האתר להסיר את העמוד בתשלום, אבל יותר סביר, שהוא לא יסכים כלל.

באופן ישיר, הסרת תוצאות שליליות מגוגל היא כמעט בלתי אפשרית. תמיד אפשר לפנות לגוגל עצמה ולבקש ממנה להסיר את התוצאות ממנוע החיפוש, אך לשם כך תידרשו בצו משפטי ובעילה מוצדקת, כמו למשל גניבת זכויות יוצרים או הוצאת דיבה.

עם זאת, המצב ממש לא אבוד. הסרת תוצאות חיפוש בגוגל היא לא פחות מאומנות – אומנות הדחיקה. הרי כולנו יודעים שהסיכויים שגולש ידפדף לעמוד השני והשלישי במנוע החיפוש מזעריים. בדרך כלל, נמצא את מה שאנחנו מחפשים כבר בעמוד הראשון. על ידי דחיקת התוצאות השליליות לעמוד השני, תוך קידום תוכן חיובי שעונה על דרישותיו של האלגוריתם, באופן די יעיל ניתן לשפר את המוניטין ובפועל – להסיר תוצאות שליליות. אני מכיר את כל הטכניקות והשיטות של הסרת תוצאות מגוגל. צרו קשר כדי לגלות את המתכון הסודי למוניטין חיובי.