הקלישאה היא שהתוכן הוא המלך. זה די נכון. בעולם ה-SEO אפשר לומר שהתוכן הוא הדלק.
במאמר זה תמצאו טיפים שימושיים להתנהלות עם תוכן בהקשר של קידום אתרים.
כמה תוכן אני צריך?
נתחיל עם סוד גלוי בקידום אתרים. אם אתם בתחום תחרותי, כלומר 20 מתחרים ומעלה, אתם ככה"נ צריכים הרבה תוכן. כמות מומלצת של דפי תוכן באתר היא מינימום של 100 דפים (ועוד כמה עשרות מאמרים באתרים חיצוניים). אתם צריכים לשכנע את גוגל שאתם מבינים בתחום שלכם ומאמרים (דפים עם תוכן כתוב) זו אחת הדרכים הקלאסיות והאפקטיביות לעשות זאת.
אפשר גם לבדוק כמה תוכן יש למתחרים ולוודא שלכם תהיה כמות דומה ואף גדולה יותר. יהיה לי קשה להסביר את כל הסיבות לכך אבל גוגל אוהב אתרים גדולים. כדי לבדוק כמה תוכן יש למתחרה אפשר פשוט לבדוק כמה דפים מאונדקסים בגוגל לפי דומיין. צריך פשוט לחפש בגוגל: site:domain.co.il
כמובן שיש להזין את הדומיין שלכם. לא תמיד זה מדויק אבל תקבלו תמונה כללית.
מקוריות וייחודיות
אל תעתיקו! אמנם זה לפעמים מפתה ויש אנשים שישמחו שתפיצו את מאמריהם באתרכם (תמורת קישור אליהם) אבל באמת שאין הרבה דברים גרועים כמו תוכן משוכפל. אתם עלולים לפגוע באמינות האתר שלכם, ובמילים פשוטות יותר אתם פחות תעניינו את גוגל אם חלק משמעותי ממה שאתם עושים הוא למחזר תוכן של אחרים. כלי לבדיקת מקוריות תוכן.
משקולות תוכן
כל נושא חשוב צריך יותר מעמוד אחד באתר. אם אתם מקדמים 'פרחים בצפון' כדאי שיהיו באתר גם מאמרים בסגנון 'משלוחי פרחים בצפון' והם צריכים לקשר אחד לשני לפי ההיררכיה והחשיבות שאתם נותנים לכל אחד (הפחות חשוב מקשר אל היותר חשוב).
מאיפה משיגים תוכן?
פתרון קל ונוח הוא מערכות כמו סרבולה שמפשטות את כל התהליך באמצעות ממשק מתקדם שמאחוריו עומדים כותבי תוכן מנוסים. היתרון כאמור הוא הפשטות, וגם איכות המאמרים, שגם אם הם בסיסיים ונועדו לצרכי קידום, בכל זאת הם עוברים תחת ידיהם של אנשי מקצוע בתחום התוכן. חיסרון מסוים הוא המחיר משום שסרבולה גוזרים קופון על כל מאמר ובהזמנות גדולות של מאמרים רבים זה מתחיל להיות מורגש.
כותבי תוכן פרטיים
מדובר באנשים שאוהבים לכתוב ומנוסים בכתיבה ויכולים להפיק תוכן על כל דבר, ברמות ובסגנונות שונים (כמובן שרמת הכתיבה משפיעה על המחיר). כתיבה שיווקית למשל עולה יותר מכתיבה אינפורמטיבית משום שהיא מצריכה השקעה נוספת וכישורים רבים יותר.
אם איכות אינה כה חשובה לכם אפשר גם לאתר סטודנטים עם הרבה זמן פנוי ולהציע להם תשלום על מאמרים. בד"כ זה דיל טוב לשני הצדדים.
הפקה עצמית של תוכן
במשפט אחד – כשמפיקים תוכן ל SEO לא מוכרחים להמציא את הגלגל מחדש.
לפעמים כשאנחנו עובדים עם תקציב מוגבל או לוחות זמנים צפופים דווקא הפקה עצמית של תוכן היא הפתרון. הדבר היחיד שאסור לעשות הוא להעתיק תוכן מאתר אחר. מעבר לזה האפשרויות הן רבות. אחד הדברים שניתן לעשות הוא לחפש אתרים או בלוגים בתחום שלכם שנמצאים בחו"ל וכתובים באנגלית. מעבר לרעיונות רבים למאמרים שאפשר לקבל באופן כזה, אפשר גם להכניס מאמר שלם לגוגל טרנסלייט. לא, לא כדי להעתיק תוכן, אלא כדי ליצור שלד למאמר חדש, בצורה שמקצרת לכם את התהליך.
טיפ דומה הוא למצוא 3-4 מקורות טובים בעברית וליצור באמצעותם שלד למאמר. כן, בהתחלה זה מיקס של משפטים מועתקים אבל לאחר רבע שעה של עריכה זה יכול להיות מאמר מרשים וייחודי.
גוגל דוקס
ראוי לציין את השירות של גוגל מכיוון שהתווספה אליו לאחרונה האפשרות להקליד טקסט באופן קולי. זו דרך מצוינת לייצר תוכן. צריך פשוט מיקרופון טוב ולדבר בצורה מאוד ברורה. בקיצור, שווה לנסות 🙂
רמות שונות של כתיבה
דפים שונים צריכים להיות ברמות שונות של כתיבה. דף ראשי או שיווקי באתר צריך להיכתב בצורה מקצועית ומוקפדת ועליו להניע גולשים לפעולה מסוימת. לעומת זאת, דפים פחות מרכזיים באתר, או דפים בבלוג למשל – גם התכנים האלו צריכים להיות מקוריים ולהכיל מילות מפתח רלוונטיות – אבל מעבר לזה, מבחינת SEO יש פחות חשיבות לאיכות הכתיבה שלהם.
אורך המאמרים
זה תלוי בהמון גורמים ובעיקר בביטוי המקודם ומה המתחרים שלכם עושים מבחינת תוכן.
כללי אצבע לאורך מאמרים:
תחום לא תחרותי: לפחות 150 מילים
תחום עם תחרות מועטה: לפחות 300 מילים
תחום עם תחרות גבוהה: 400 מילים ומעלה
הנוסחה הזו הוכחה כיעילה. יש אורכים מסוימים הנדרשים על מנת ליצור מספיק משקל האטרקטיביות בעיני גוגל.
גיוון
רוצים לזכות בנקודות מגוגל? גוונו!
גוונו את נושאי המאמרים
גוונו את אורך המאמרים
בתוך כל מאמר – לעולם אל תפרסמו מאמר שה title, הכותרת הראשית וה url שלו זהים אחד לשני, זה נראה יותר מדי קידומי וחשוד.
לסיכום: גיוון ויצירתיות יובילו אתכם רחוק בהקשר של תוכן.
בהצלחה 🙂
0