כל מה שרצית לדעת על סוללות מחשבים ניידים
דצמבר 11, 2022

האם אתה מחפש דרך שתגרום למחשב הנייד שלך לפעול זמן רב יותר? נמאס לך להטעין כל הזמן את המחשב הנייד שלך? אם כן, הפוסט הזה הוא בשבילך! ריכזנו עבורכם את המידע הרלוונטי ביותר שיעזור לכם להפיק את המרב מהסוללה במחשב הנייד.

הבן את הסוללה שלך

הבנת הסוללה של המחשב הנייד שלך חיונית כדי להפיק ממנה את המרב. לדעת איך לבדוק את תקינותה, איזה סוג סוללה יש לך ולכמה זמן היא עשויה להחזיק מעמד יכול לעשות הבדל עצום.

הצעד הראשון בהבנת סוללת המחשב הנייד שלך הוא שימוש בכלי Battery Report הכלול בגרסאות עדכניות של Windows. זהו כלי רב עוצמה שייתן לך סקירה מפורטת של תקינות הסוללה והביצועים שלה. הוא גם יגיד לך איזה סוג סוללה מותקנת במחשב הנייד שלך וכמה מחזורי טעינה היא עברה עד כה.

כדי לגשת לכלי דוח הסוללה, פתח את תפריט ההתחלה שלך וחפש את "command prompt" ולאחר מכן לחץ עליו באמצעות לחצן העכבר הימני ובחר "הפעל כמנהל". לאחר מכן הקלד כך:

powercfg /batteryreport /output <file name>

כאשר <שם קובץ> הוא שם הקובץ שאליו ברצונך לשמור את הדוח (הקפד להוסיף .html בסוף).

כברירת מחדל הקובץ יישמר בתיקיית המשתמש הראשית:

C:/Users/user-name/

מומלץ להעביר את הדוח לתיקיית המסמכים שלך לאחר השלמתו.

הדוח יספק מידע כגון ספירת מחזורים, קיבולת טעינה מלאה, קיבולת מקורית ועוד. ספירת המחזורים חשובה במיוחד מכיוון שהיא מציינת באיזו תדירות טענת את הסוללה במהלך חייה; אם המספרים האלה מתחילים לרדת באופן משמעותי, זה עשוי להצביע על כך שצריך להחליף את הסוללה שלך בקרוב.

לבסוף, ודא שאתה מבין איזה סוג סוללה מותקן במחשב הנייד שלך כאשר אתה מחפש חלקי חילוף או סוללות חדשות. רוב המחשבים הניידים המודרניים משתמשים בסוללות ליתיום-יון המציעות ביצועים משופרים בהשוואה לטכנולוגיות ישנות יותר, אך עדיין דורשות מחזורי טעינה תכופים לביצועים מיטביים. הבנת הפרטים הללו תסייע להבטיח שתקבלו חלק חלופי איכותי העונה על כל הצרכים שלכם!

 

בחר את הסוללה המתאימה

בחירת הסוללה הנכונה של המחשב הנייד יכולה להיות משימה לא פשוטה. עם כל כך הרבה אפשרויות ומשתנים שיש לקחת בחשבון, חשוב לקחת את הזמן ולוודא שאתה מקבל את הסוללה המושלמת עבור המחשב הנייד שלך. להלן מספר טיפים שיעזרו לך למצוא את הסוללה הטובה ביותר למחשב הנייד:

  1. בדוק את המתח: כדי להבטיח תאימות, בדוק את המתח של הסוללה המקורית שלך וחפש תחליף מקורי עם דירוג מתח דומה.
  2. קרא את מפרטי הסוללה: תסתכל על דירוג mAh/Wh של כל סוללה – זה יגיד לך כמה אנרגיה מאוחסנת בכל תא. ככל שמספר זה גבוה יותר, זמן הפעולה של המחשב הנייד שלך יהיה ארוך יותר בעת השימוש בסוללה הספציפית הזו.
  3. בחרו בסוללות Li-ion: כמעט כל המחשבים הניידים כיום משתמשים בסוללות Li-ion, אך חלק מהדגמים הישנים יותר עשויים להשתמש ב-NiMH במקום זאת. ודא שאתה יודע איזה סוג מתאים לך לפני שאתה מחפש אחד באינטרנט או בחנויות.
  4. קחו בחשבון את משקל הסוללה: יש לקחת בחשבון גם את משקל הסוללה בבחירת סוללה חדשה למחשב הנייד שלכם – זה לא מועיל במיוחד שיש לכם מקור כוח עמיד ואיכותי אם הוא מגושם או כבד מדי להיסחב איתו לכל מקום!
  5. לבסוף, ודא שאתה משווה מחירים של קמעונאים מקוונים שונים – אל תסתפק רק באפשרות הראשונה שאתה מוצא, כי יכול להיות שיש עסקאות הרבה יותר טובות בחוץ שמחכות להתגלות!

 

כיצד לטפל כראוי בסוללת המחשב הנייד שלך

טיפול בסוללת המחשב הנייד שלך חיוני לשמירה על פעילות חלקה. הנה כמה טיפים לטיפול נכון בסוללת המחשב הנייד שלך:

  1. אל תטען יתר על המידה: הקפד לנתק את המטען מהמחשב הנייד שלך כאשר הוא מגיע לטעינה מלאה. השארתו מחוברת לחשמל כל הזמן עלולה לגרום נזק לסוללה ולקצר את תוחלת החיים שלה.
  2. הימנע מטמפרטורות קיצוניות: נסה לשמור על המחשב הנייד מלהגיע לטמפרטורות קיצוניות, חמות וקרות כאחד, שכן הדבר עלול להשפיע על ביצועי הסוללה לאורך זמן.
  3. אחסן את המחשב הנייד שלך במקום קריר: כאשר אתה מאחסן את המחשב הנייד שלך לפרקי זמן ממושכים, הקפד לאחסן אותו במקום קריר עם לחות נמוכה. אחסון בטמפרטורות גבוהות עלול לגרום לנזק קבוע לתאים בסוללה, להפחית את תוחלת החיים ויכולות הביצועים שלה לאורך זמן.
  4. טען את הסוללה באופן קבוע: ודא שאתה משתמש במחשב הנייד שלך באופן קבוע וטען את הסוללה שלו כדי למנוע נזק בלתי הפיך להתרחש לאורך זמן עקב חוסר שימוש או מחזורי חשמל.
  5. השתמש בהגדרות צריכת חשמל מומלצות: קבע את הגדרות חיסכון באנרגיה במחשב שלך כך שהוא יצרוך פחות אנרגיה כאשר אינו בשימוש, מה שיעזור להאריך את חיי הסוללה ויוודא שלא נתקלת בבעיות עם כיבוי פתאומי או רמות ביצועים נמוכות עקב רמות כוח מדוללות.

 

ניטור ביצועים וכוונון הגדרות חשמל

ניטור ביצועים וכוונון הגדרות צריכת החשמל חיוניים במחשבים ניידים כדי להבטיח שהמכשיר שלהם פועל בביצועים מיטביים תוך חיסכון בסוללה. כדי לכוונן את הגדרות החשמל במחשב הנייד שלך, תוכל להתחיל בלחיצה על התחל > הגדרות > מערכת > חשמל וסוללה. משם, תוכל לגשת להגדרות חיסכון באנרגיה ותוכל לשנות פרמטרים המוגדרים כברירת מחדל. במסך זה תוכל גם לראות אילו תוכנות צורכות הכי הרבה אנרגיה.

אתה יכול גם להשתמש ביישומי צד שלישי כדי לעזור לייעל את ביצועי המחשב הנייד ולחסוך בסוללה. אפליקציות אלה עוקבות באופן רציף אחר המערכת שלך ומספקות טיפים להתאמת צריכת החשמל של המחשב. בנוסף, אתה יכול לבדוק הגדרות צריכת חשמל מתקדמות יותר כגון ניהול צריכת החשמל של המעבד, שבהן אתה יכול לשנות את הגדרות מצב המעבד המינימלי והמקסימלי, ובכך לתעדף ביצועים או זמן שימוש, על פי העדפותיך.

על ידי ביצוע שלבים אלה, תוכל לעקוב אחר הביצועים של המחשב הנייד שלך תוך מיקסום חיי הסוללה שלו. פעולה זו תעזור להבטיח שהמכשיר שלך פועל ביעילות תוך אספקת מקור כוח אמין למחשב שלך.

מיקסום ביצועים עם תחזוקה שוטפת

תחזוקה שוטפת חיונית כדי להבטיח שהמחשב הנייד שלך יפעל בצורה הטובה ביותר. על ידי אופטימיזציה של הביצועים של המחשב הנייד שלך, אתה יכול לוודא שהוא פועל ביעילות ומחזיק מעמד זמן רב יותר. הנה כמה טיפים לשיפור הביצועים של המחשב הנייד שלך עם תחזוקה שוטפת:

  1. עדכן את התוכנות והדרייברים – שמירה על עדכניות הדרייברים והתוכנות שלך חשובה לביצועים מיטביים. מנהלי התקנים מיושנים עלולים לגרום לשגיאות או להפחית את מהירות המחשב הנייד שלך, לכן הקפד לבדוק אם יש עדכונים באופן קבוע.
  2. עקוב אחר רמת הסוללה שלך – אם אתה משתמש במחשב הנייד שלך ללא חיבור למטען לעתים קרובות, נסה לשמור אותו מעל 40 אחוזי טעינת סוללה, שכן רמות נמוכות יפחיתו את אורך החיים הכולל של הסוללה.
  3. נקה את הכונן הקשיח שלך – עם הזמן הקבצים בכונן הקשיח שלך יכולים להתחיל לתפוס יותר מדי מקום, מה שעלול לפגוע במהירות המחשב. הקפד למחוק קבצים מיותרים ולהסיר תוכנות שאינך צריך באופן קבוע כדי לפנות מקום בכונן הקשיח שלך.
  4. שמור על המחשב שלך קריר – טמפרטורות גבוהות עלולות לפגוע הן ברכיבים הפנימיים והן בסוללה של המחשב הנייד, לכן הקפידו לשמור אותו בסביבה עם טווח טמפרטורות שבין 10-32 מעלות צלזיוס. כדאי גם להימנע מלהשאיר אותו באור שמש ישיר או ליד פתחי חימום לפרקי זמן ממושכים, שכן הדבר עלול גם לגרום לנזק לאורך זמן.
  5. בצע משימות תחזוקה שוטפות – ישנן מספר משימות שאתה צריך לבצע באופן קבוע כגון הפעלת סריקות לדיסקים לאיתור שגיאות ואיחוי דיסקים. אלו פעולות שיכולות לשפר את ביצועי המחשב הנייד שלך לאורך זמן אם יבוצעו על בסיס קבוע.

 

נתק מהחשמל כשאפשר

ניתוק המחשב הנייד כשזה מתאפשר היא דרך מצוינת להאריך את חיי הסוללה שלו. סוללות ליתיום-יון, הנמצאות בשימוש ברוב המחשבים הניידים, עלולות להינזק עקב טעינת יתר או להישאר מחוברות לחשמל זמן רב מדי. זה יכול להפחית את הקיבולת הכוללת של הסוללה ולקצר את אורך החיים שלה. כדי להפיק את המרב מהסוללה שלך, עליך לנתק אותה כשהיא מגיעה לטעינה של 100% ולהימנע מלהשאיר אותה מחוברת לחשמל במשך יותר מ-24 שעות בכל פעם. אם אתה צריך להשאיר את המחשב הנייד מחובר לחשמל לפרק זמן ממושך, שקול להשתמש במערכת ניהול צריכת חשמל שתתאים את קצב הטעינה בהתאם לכמות האנרגיה הדרושה כדי לשמור על המחשב הנייד שלך פועל. זה יעזור לשמר את חיי הסוללה שלך ועדיין לספק מספיק כוח כדי לשמור על המחשב הנייד שלך פועל בצורה חלקה.

 

פריקה וטעינה באופן קבוע

פריקה וטעינה קבועה של הסוללה של המחשב הנייד שלך היא חיונית על מנת לשמור על אורך חייו ויעילותה. סוללות ליתיום-יון הן הסוג הנפוץ ביותר של סוללות בשימוש במחשבים ניידים והן דורשות טיפול נאות כדי לשמור על הביצועים שלהן. מדי פעם, עדיף לטעון את הסוללה עד 100% ולאחר מכן לתת לה להתרוקן לחלוטין לפני הטעינה מחדש. יש לחזור על תהליך זה כל כמה שבועות, או לפי הצורך. כמו כן, חשוב להימנע מטעינות מלאות שכן הדבר עלול לגרום לעומס מופרז על הסוללה ועלול לגרום לה להתקלקל מהר מהרגיל. יתר על כן, נסו לשמור על רמת הטעינה בין 40%-80% כאשר לא משתמשים במכשיר, שכן זה יעזור לשמר את תוחלת החיים שלו. בעזרת הטיפים האלה, אתה יכול להבטיח שהסוללה של המחשב הנייד שלך תישאר בריאה לאורך זמן!

 

סיכום

סוללה למחשב נייד היא חלק מרכזי בכל מחשב נייד, המאפשרת לך להישאר פרודוקטיבי גם כשאתה רחוק משקע החשמל. בדיקת תקינות הסוללה של המחשב הנייד שלך היא חלק חשוב בהבטחה שהמחשב הנייד שלך ימשיך לעבוד כמו שצריך במשך שנים רבות. למרבה המזל, ישנם מספר כלים זמינים שיכולים לעזור לך לנתח את תקינות הסוללה של המחשב הנייד שלך. כמה כלים פופולריים כוללים את BatteryInfoView ו-BatteryMon, שניהם מספקים מידע מפורט על הביצועים והקיבולת של הסוללה שלך. ידיעת מצב הסוללה של המחשב הנייד שלך תעזור לך לוודא שהיא תמשיך לעבוד כראוי למשך זמן רב ככל האפשר.