הפעם על התהליך השלם של עבודת הקידום.
פשוט אספר לכם איך אני מקדם אתר 🙂
ואני בתחום כבר מ 2009 עם תוצאות מעולות, השגתי מקומות ראשונים בגוגל בתחומים תחרותיים (תכשיטים, אופנה, בעלי מקצוע, ועוד). אני מתפרנס די טוב מההצלחות האלו, כך שמה שאני עומד לכתוב בהחלט עובד ומתאים לכל אתר בכל תחום 🙂
לפני שמתחילים לקדם מומלץ להגדיר מטרות אותן רוצים להשיג מהאתר.
זה יכול להיות מילוי טופס צור קשר, הזמנת מוצר, מעורבות של הגולשים (קריאה, תגובות) – או כל דבר שתגדירו.
מתחילים
מחקר מילות מפתח
לפני שרצים מרתון, צריך להגדיר מסלול. מילות מפתח אותן תבחרו יגדירו את נקודת הפתיחה ואת נקודת היעד. אני אוהב להתביית על 2 מתחרים שאני מוצא ולבדוק מה הם מקדמים. מה עובד בשבילם. ביקור באתר מתחרה יכול לגלות לנו המון ע"י בחינה של תפריט הניווט, קטגוריות, תכנים. בדר"כ הטייטל, כלומר הכותרת בדפדפן עצמו חושפת בצורה טובה את הביטויים המקודמים בכל עמוד.
למען האמת, כל מי שיש לו עיניים וסבלנות יכול לבצע מחקר מתחרים מדהים. ישנם כלים מסוימים כדוגמת semrush majestic ahrefs שעוזרים לחפור יותר עמוק ולראות קישורים נכנסים לכל אתר, ואפילו את הביטויים המקודמים שמכניסים תנועה לאתר, אבל זה בונוס ולא חובה.
מה שחשוב זה להגיע לרשימה טובה של מילות מפתח. בדרך כלל מדובר על 10-15 ביטויים שבדקנו אותם בכלי מילות המפתח של גוגל וראינו שיש עליהם מספיק חיפושים חודשיים אך הם עדיין נראים ריאליים ולא יותר מדי תחרותיים. הסברתי על כך בפוסטים קודמים.
בדרך כלל רשימה כזו תכיל שילוב של ביטויים כבדים עם סביבות אלף חיפושים ומעלה ולצידם 'ביטויי זנב ארוך' שנעים בין 10-110 חיפושים.
אופטימיזציה
יש רשימה, מה עושים כעת? צריך לעבור על האתר ולוודא:
א. שקיימים תכנים התואמים לביטויים שבחרתם ובמידת הצורך לכתוב או להזמין תוכן מכותבי תוכן. אפשרות נוספת היא של שיפור תוכן קיים: עיבוי ושכתוב כך שהתוכן יתאים יותר ויכלול מילות מפתח. אין נוסחת קסם לגבי איך לעשות את זה. העקרון הוא לכתוב עבור הגולש – על מה שאתם רוצים שהוא יקרא. התוכן צריך לתמוך במטרות שאתם רוצים להשיג (מטרות האתר – מיתוג, מכירה, וכו').
ב. צריך לוודא שיש וליצור קישורים פנימיים מתוך התכנים באתר. זה שלב מאוד חשוב שעוזר לגוגל להבין מהם העמודים החשובים ביותר באתר. טקסט הקישור יכול להכיל מילות מפתח אבל מומלץ לגוון וליצור קישורים טבעיים שמספקים ערך לגולש. זה יכול להיות גם בצורת: לפרטים נוספים על xyz לחץ כאן.
ג. תגיות. לכל דף יש תגיות בקוד של הדף המגדירות את כותרת הדפדפן title ואת התיאור המוצג בגוגל description. אם זה וורדפרס מומלץ בחום להשתמש בתוסף yoast. ובכל מקרה מומלץ להגדיר ידנית תגיות ייחודיות לכל דף. הטייטל הוא הפרמטר החשוב ביותר בדף מבחינת קידום והוא צריך להיראות בערך כך: 'מילת מפתח – עוד מילת מפתח שכזו – שם האתר' ולהכיל מקסימום 55 תווים כדי לא להיחתך בתוצאות בגוגל. התיאור לא משפיע ישירות על הקידום אבל הוא משפיע על אטרקטיביות הדף בעיני הגולש ועל כמות הכניסות בפועל. לכן רצוי להשקיע מחשבה, לשלב הנעה לפעולה כגון 'ליחצו כאן' או 'כנסו לפרטים נוספים' וגם לכלול מילות מפתח בתיאור מכיוון שגוגל מדגיש אותן עבור הגולש, ואתם ממש רוצים למשוך תשומת לב ברגע הזה שהגולש מתלבט על מה ללחוץ. אורך מקסימלי לתיאור הנו באזור ה 156 תווים. כלי למדידת כמות תווים.
ד. תפריט הניווט גם הוא חלק קריטי בקידום ועליו לקשר אל העמודים המרכזיים באתר.
Mobile Friendly
אוקי, יש מילות מפתח ויש אתר שמשקף את הבחירה בהן. מה הלאה? התאמה למובייל כמובן! לא נעמיק כרגע אבל ב2016 האתר חייב להיראות טוב במובייל כדי להתקדם טוב בגוגל. בדקו כאן האם האתר ידידותי למובייל. אם הוא לא…כדאי לפתור את זה בכל דרך אפשרית כולל פנייה למתכנת.
מהירות טעינה
כולנו שונאים לחכות סתם, נכון? בצמתים שלא מתוכננות טוב, בסופר כשיש רק קופה אחת וכו'. הגולשים שלכם מתנהגים בדיוק כך, וכל שנייה שבה האתר שלכם מנסה לעלות ועדיין לא עלה מבריחה אנשים מהאתר וגם את גוגל.
שיטות עיקריות להאצת אתר
- דחיסת תמונות
- מציאת אחסון טוב
- בחירה נכונה של תבנית עיצוב
- דחיסת הנתונים ב gzip
- הגשת קבצים סטטיים בשיטה של cache
קבצי css ו js שמוגשים במהירות גבוהה - הגדרת cache בדפדפן
גורם לדפדפן לשמור כל מה שניתן כך שבביקור הבא או בדף הבא שנבקר בו הכל יעלה מהר יותר
ישנם תוספים לוורדפרס דוגמת wp rocket ושירותים חיצוניים כדוגמת incapsula שמפשטים מאוד חלק מהפעולות הללו.
ישנן חברות המתמחות בביצוע כל הפעולות הנדרשות להאצת מהירות, שגם את זה אפשר לשקול.
קישורים
בנינו, התאמנו למובייל, האצנו, מה עכשיו? קישורים! יש מליון דרכים להשיג קישור. אני אוהב לשלוח לאינדקסים ולפתוח בלוגים ואתרים בנושא קרוב או זהה לנושא האתר ולהתחיל לכתוב פוסטים בחופשיות וכמובן פה ושם לכלול קישור לאתר המקודם. אם יש לכם מספר אתרים או בלוגים משמעותיים אז ניתן גם לשאת ולתת עם מקדמי אתרים לגבי החלפת קישורים.
כמה קישורים צריך? זה תלוי בתחום ובתחרות אבל מניסיון בקידום עשרות אתרים – יעד טוב לשאוף אליו בדרך לפסגה הוא ממוצע של 2 קישורים חדשים בשבוע (ולא יותר מ-4 בשבוע כדי לא להכעיס את גוגל). אין ממש "מינימום", אבל ללא קישורים חדשים כמעט בלתי אפשרי להתקדם.
רשתות חברתיות
גוגל פשוט מת על זה. אתם חייבים עמוד פייסבוק, דף גוגל+, וכל נוכחות חברתית שאתם מסוגלים להעלות בדעתכם כל עוד היא הגיונית. אתם חייבים כפתורי לייק ושיתוף בכל דף באתר. כל זה מייצר פעילות ומושך גולשים בפני עצמו אבל זה גם משדר לגוגל "הנה אתר שאנשים ממש אוהבים", וזה ללא ספק משפיע על שיקול הדעת שלו בעת הדירוג של האתר.
לסיכום,
על רגל אחת אני חושב שסקרתי את המרכיבים החשובים המשותפים לכל אתר באשר הוא. מעבר לכך אפשר להוסיף: כתיבת תוכן מעניין שמושך אנשים – זה דורש יצירתיות ואינו מובן מאליו, בדיקת תקינות קוד האתר, התחברות ל webmasters tools (נקרא היום search console) של גוגל שמציג לפעמים שגיאות שדורשות טיפול כגון שגיאות 404 דף לא נמצא, עדכון האתר לפחות פעם בחודש עם תוכן חדש… תלוי כמה התחום שלכם תחרותי… בתחום תחרותי צריך לעדכן בתדירות גבוהה.
שיהיה בהצלחה!
אם אתם מסתבכים אנחנו כאן 😉
0