כך תצליחו בקידום האורגני בגוגל ב 2022
ינואר 4, 2022

מתוך התנסות מעמיקה ב 2021 בקידום אתרים רבים ומעקב אחר המגמות בתחום ה SEO – החלטתי לרשום את הנקודות המשמעותיות ביותר לדעתי בקידום אתרים נכון לתחילת 2022. זו אמנם סקירה מהירה ודי "בגובה העיניים", אך גם מעמיקה למדי. אני מאמין כי יישום המלצות SEO אלו יביא אתכם לתוצאות מצוינות בגוגל ב-2022. ההמלצות נכתבו בדגש על אתרי וורדפרס אבל העקרונות מתאימים לכל הפלטפורמות.

1. תוכן

אנשי SEO מדברים שנים על כך שהתוכן הוא המלך (או התחמושת שאיתה הם נלחמים במתחרים…).
עם הזמן מתבררת לכולם התמונה הבאה: המשתמש הוא המלך. אם התוכן האיכותי ששמנו באתר לא מדבר אל הגולש, אז התוכן (אפילו אם עלה לנו בדם יזע ודמעות) הוא בקושי ליצן החצר.

הבעיה הגדולה היא שבתור בעלי העסק או מנהלי האתר – אנחנו מכירים את התוכן היטב, אנחנו יודעים להתמצא באתר ולכן אנחנו לא אובייקטיביים. עלינו לזכור כי אנחנו לא קהל היעד!

מה שצריך לעשות זה להתחיל מהסוף ולבקש מכמה אנשים אובייקטיביים שיקדישו 5 דקות כדי לסקור את האתר שלכם. תכניסו אותם לנעליים של גולש טיפוסי (שמתעניין במוצר או בשירות שלכם) ובקשו מהם לתת לכם פידבק מנקודת מבטו.

בחירת מקדם אתרים טובשאלון פשוט יעשה את העבודה:

  • האם נוח להשתמש באתר?
  • האם קיבלת מענה לצורך שלך?
  • האם משהו היה חסר?
  • מה הרושם הכללי שלך מהאתר?

פשוט, קצר, קולע. לא קשה למצוא "נסיינים" כאלו.
רעיון: פשוט מצאו מישהו עם אתר ותוכלו לעזור אחד לשני עם בדיקה אובייקטיבית של האתרים.

גוגל שמים דגש רב על שביעות הרצון של הגולש. הם מודדים אחוזי נטישה וזמן שהייה; אם גולש חזר אחורה לדף החיפוש תוך מספר שניות זו נקודה שחורה עבורכם, שעשויה בהחלט לפגוע במיקומים.

כהמשך לנכתב לעיל, בדר"כ דפי תוכן טובים יכילו:

  • חלוקה לפסקאות ולכותרות משנה
  • שימוש נכון בתמונות (לטובת יצירת אווירה מתאימה ופריסה נוחה לקריאה של העמוד, ולא לשכוח תגיות ALT)
  • שימוש בוידאו – במיוחד הטמעת יוטיוב התואם לנושא (מראה גם לגולש וגם לגוגל שיש לכם מידע מעניין עבורו)
  • הרחבת התוכן ע"י עמודי משנה / קטגוריות משנה – המטרה כאן היא ליצור עבור הגולש עולם תוכן שלם, לענות על כל שאלותיו ולבטיו במסגרת הנושא – מא' ועד ת' – אם צריך לפתוח בשביל זה עוד 10 עמודים אז זה מה שצריך לעשות (אפשר לבנות את זה לאורך זמן, לפי תוכנית מוגדרת מראש – כן)

מה הגולש מחפש / מה מעניין את הגולש?

זו שאלה מצוינת! לצורך כך כדאי להשתמש במערכות שיתנו לכם אינדיקציה על פעילות הגולשים.

  • אם יש לכם שדה חיפוש באתר, ואתם משתמשים בגוגל אנליטיקס – תוכלו דרך אנליטיקס לראות מה אנשים מחפשים כשהם כבר בתוך האתר וזה ייתן לכם שלל רעיונות לעיבוי ושיפור התוכן. לדוגמא:
    אם אתם מנהלים את "אתר הברכות השלם" בוודאי יעניין אתכם לראות כמה חיפושים יש כל חודש בתוך האתר לביטויים כמו "ברכה ליומהולדת 17" או "ברכה לבר מצווה". הנתונים האלו מספרים סיפור מאוד מעניין.
  • דרך אחרת היא שימוש במפות חום והקלטת תנועת העכבר של הגולשים. כך תדעו איך אנשים משתמשים באתר שלכם ותוכלו לתת עוד מידע סביב ה"אזורים החמים". פשוט נסו את HOTJAR כדי להבין את הגולשים שלכם יותר טוב.
  • גם הדרך הישנה והטובה של בחינת ביצועי העמודים דרך אנליטיקס תתן לכם רעיונות – למשל: נושאים פופולריים באתר? אפשר להרחיב לגביהם, לצקת עוד תוכן; דפים עם זמן שהייה נמוך? כדאי לשפר בהם את התוכן או את הניראות הויזואלית.
  • באתר מאקו עושים עבודה מצוינת בכל הנוגע לחווית משתמש, אולי תוכלו ללמוד מהם משהו. ספציפית אני מדבר על הכפתורים ההלו שנותנים אינדיקציה נהדרת לאפקטיביות של התוכן:
  • לקריאה נוספת על יצירת תוכן ל SEO

2. קישורים

מה לא נכתב על קישורים? כ"כ הרבה מידע. כאן אנסה לחדש לכם או לפחות להיות ממוקד במה שלדעתי יכול לעבוד מצוין ב 2022.

  • צרו עולמות תוכן משלכם. תמיד אני ממליץ על בלוג בתוך האתר…
    בלי לסתור את זה, הפעם אני רוצה לומר משהו שונה – אם אין לכם בלוג חיצוני, בפלטפורמה כמו blogger או כל פלטפורמה לבחירתכם – זה הזמן ליצור אותו.
    יש לכך שתי סיבות טובות:
    1. באמצעות בלוג / עולם תוכן מחוץ לאתר, תוכלו לתמוך בעזרת קישורים באתר הראשי שלכם.
    2. ברגע שמישהו ידבר איתכם על החלפת קישורים, אם יש לכם רק נכס אחד, לא תוכלו לבצע החלפת קישורים. לפחות לא החלפה תקינה לפי הספר, שנראית בערך כך:

  • צריכים רעיונות עבור התוכן בבלוג החיצוני? הנה רעיון נהדר! אם יש לכם סרטוני יוטיוב, תוכלו לתמלל אותם ולהפוך את הוידאו+התמלול לתוכן נהדר לבלוג חיצוני. יש אפילו שירותי תמלול חצי אוטומטיים שיהפכו את כל העניין לקליל ומהיר. זה גאוני כי במקרה כזה לא תצטרכו להתאמץ לכתוב – והטקסט שתוציאו מהסרטונים הללו יהיה חדש וטרי עבור גוגל.
  • אנקורים – גוגל מעולם לא היה כ"כ זהיר לגבי אנקורים, הטקסט הזה שנמצא בתוך הקישור: לדוגמא. זה המקום לגיוון מירבי. פה ושם תיצרו קישורים עם טקסט סתמי כגון "לחצו כאן למעבר לאתר" או עם ה URL של האתר: https://www.seotech.co.il. מה לגבי שימוש במילות מפתח מדויקות בתוך אנקורים? לדוגמא "בלוג קידום אתרים" – אפשר ורצוי, אך זה אמור להיות בסביבות 20% מכלל הקישורים לעמוד/אתר מסוימים.
  • מקורות קישורים – גם פה המגוון חשוב. בתור מקדמי אתרים אנחנו אוהבים לאמץ שיטות ולרוץ איתן מרחקים ארוכים. הבעיה היא שאם תיצרו פרופיל קישורים מאוד חדגוני, כלומר קישורים מאתרים דומים למדי, האפקט הקידומי יהיה מאוד מוגבל. מה שמנסיוני עובד מצוין זה ליצור קישור – לפעמים מאתר קטן, לפעמים מאתר גדול (ע"ע אתרי חדשות), לפעמים מאתר שקשור מאוד לנישה שלכם ולפעמים מנישה אחרת לגמרי.
  • לקריאה נוספת על קישורים

3. מהירות טעינה

בגוגל לא מרפים מהאובססיביות שלהם למהירות. לאחרונה הם השיקו את כלי מדידת המהירות בגרסתו החדשה. יכול להיות ששמעתם על השינוי הזה, בגלל הבאזז שנוצר בעקבות הציונים המאוד נמוכים שכמעט כל האתרים מקבלים במובייל. אז האמת היא שגוגל הרחיקו לכת קצת יותר מדי עם הציונים האלו. בעיקר כי הם מודדים הכל כאילו הוא בוצע בגלישה בסלולר דור 3.

מהבדיקה שלי עולה כי בארץ ברוב המקומות יש דור 4 ומעלה (חיבור מהיר) – ויחסית רק במקרים מעטים המשתמשים שלכם יגלשו מחיבור (איטי) של דור 3.

אתרי מאמרים
שיפור מהירות במובייל זה הטנרד החם – ובצדק

מהירות טעינה היא פרמטר חשוב מאוד בקידום. הנה כמה המלצות רלוונטיות ל 2022:

  • סירקו את האתר שלכם בכמה כלים ותקנו את 3-4 הבעיות המשמעותיות ביותר (בד"כ אלו מוצגות ראשונות ברשימה). כלים לבדיקה: גוגל, gtmetrix (לבדיקת אתר ישראלי, הירשמו לאתר ובבדיקה ביחרו שרת בבריטניה), speedom, וכלי נוסף למי שחייב כלי נוסף 🙂
  • תמיד יש לדחוס תמונות. עדיין יוצא לי להיתקל בבעלי אתרים שמעלים לדף הבית תמונה ששוקלת 2MB ומתפלאים למה האתר עף מהתוצאות. המלצתי: wp smush pro
  • עשו לעצמכם טובה וכבו תוספים/פיצ'רים/סקריפטים שאין לכם באמת צורך בהם.
  • לאתרי וורדפרס ההמלצה היא עדיין ללכת על תוסף wp-rocket
  • אחד הפיצ'רים החזקים של wp rocket, לטעמי, נקרא optimize css delivery – אני מודה, זה קצת מורכב וכנראה תצטרכו עזרה של איש מקצוע (או לחפור כאן) – בגדול מה שזה אומר הוא שכל קבצי העיצוב (CSS) ייטענו רק אחרי שכל תוכן האתר ייטען, פרט לכמה הכוונות עיצוביות קריטיות הדרושות לדפדפן כדי להציג נכון את המרכיבים הבסיסיים של הדף: התפריטים, הלוגו, above the fold content, וכד'.
  • טריק למתקדמים – טעינה מקבילית של סקריפטים ותמונות: בקשו מחברת האיחסון ליצור סאב דומיין (CNAME) ממנו ייטען האתר. לדוגמה: http://s.gethigh.co.il ואת ה CNAME הזה (s.gethigh.co.il) תוכלו להזין ב wp-rocket בתור CDN.
    כל הבלאגן הזה בשביל מה? בשביל טעינה מקבילית של קבצי האתר. אני חוויתי שיפורי זמנים משמעותיים בזכות כך. מאז שה HTTPS נעשה כה פופולרי, זה טיפה מורכב יותר כי יש להנפיק תעודת SSL גם לסאב דומיין אבל זה אפשרי עם מעט סיוע מחברת האיחסון (wildcard certificate…).
  • בנוסף לטריק לעיל, כמובן שגם שימוש ב-CDN אמיתי באופן כללי הינו מומלץ – במיוחד לאתרים כבדים (מרובי תמונות/סקריפטים).
  • מה בנוגע ל AMP (או: Accelerated Mobile Pages Project) ? זו דרך מצוינת לשיפור מהירות במובייל – אכן מומלץ אבל רק לאתרים מבוססי תוכן (אתרי חדשות / פורטלים) ו/או אתרים בחו"ל. למרות שקיימים תוספים פשוטים לוורדפרס – כדי שאתר יטען ב AMP ועדיין ייראה טוב נדרשת השקעה תכנותית והתאמה אישית.
  • לקריאה נוספת על מהירות טעינה

 


נהניתם מהפוסט? מוזמנים להגיב בתגובות.
מעוניינים לדבר איתי? בשמחה
צרו קשר – צוות SeoTech
אתר: http://seoninja.co.il