הקדמה:
קישורים לאתר הם אחד משני הפרמטרים החשובים ביותר ב SEO (השני הוא תוכן).
בין אם אתה מקדם אתרים עבור לקוחות, ובין אם אתה מקדם אתר עבור עצמך, במוקדם או במאוחר אתה עשוי להבין שהדרך ההגיונית ביותר להשיג בה קישורים היא לבנות אותם בעצמך – יחד עם האתרים והנכסים מהם הם יוצאים.
** לחלופין, אפשר ללכת על נתיב של החלפת קישורים (הפעולה של נתינת קישור מאתר X תמורת קישור מאתר Y) – אופציה שאין לפסול כמקור משני, אך אני מאמין שאתה לא "מקדם אמיתי" כל עוד אינך יודע להקים אתרים ונכסים דיגיטליים.
מנקודת מבט תיאורטית, קיימים רק שני סוגים של קישורים – קישורים של אמון, וקישורים של רלוונטיות.
קישורים של אמון הם כאלו היוצאים מאתרים גדולים וידועים, וע"י כך "מראים" לגוגל שהוא יכול "לסמוך" על האתר שלך.
קישורים של רלוונטיות יוצאים מדפים/אתרים סופר רלוונטיים לתחום וע"י כך "מראים" לגוגל שהאתר שלך באמת קשור לתחום שבו הוא עוסק.
החלוקה הזו עוזרת מאוד להבין את הסיבות להשגת קישור אך בפועל קישורים הם תמהיל מסוים של אמון ורלוונטיות (לצד פרמטרים נוספים כגון מיקום גיאוגרפי שרצוי שיהיה רלוונטי למדינת היעד, הטקסט שמופיע בקישור שרצוי שיהיה מגוון ושונה עבור כל קישור שאתם משיגים, ועוד).
מקורות אפשריים לבניית מיני-סייט/בלוג – רעיונות
בארץ (מומלץ)
בחו"ל
https://www.tumblr.com
(דוגמה לבלוג בתחום אבטחת רשתות)
https://www.blogger.com – מומלץ
http://wordpress.com – מומלץ
http://blog.com – לא נבדק אישית
http://www.weebly.com – מומלץ
http://comunidades.net – לא נבדק אישית וזה בפורטוגזית 🙂
https://sites.google.com – מבית גוגל 🙂
https://www.openshift.com
מצריך ידע טכני מתקדם (התקנת וורדפרס)
http://www.binhoster.com/index.html – לא נבדק אישית
https://somee.com/default.aspx – לא נבדק אישית
טיפים
- כשמקימים אתר או בלוג בפלטפורמה חינמית כדוגמת tumblr, wordpress.com וכו', ישנו יתרון עצום לאתרים שנותנים לכם תת סיפריה משלכם על הדומיין הראשי שלהם, לדוגמה:
tumblr.com/blog/your-website
להבדיל מהמקרה הנפוץ יותר של סאב-דומיין כגון:
your-website.wordpress.com - גם בפלטפורמות בחו"ל אפשר על פי רוב להקים אתר בעברית למרות שהממשק הוא באנגלית ולפעמים אין תמיכה מלאה בעברית (יישור לימין וכו'.).
- אתר/בלוג למטרת תמיכה וקידום אתר מצריך מינימום הכרחי מסוים של השקעה. זה פשוט יגרום לעבודה שלכם להיות הרבה יותר אפקטיבית. אם אני מקים בלוג ושם עליו מאמר אחד, אז עשיתי חצי עבודה. המינימום ההכרחי הוא בסביבות 4-10 דפי תוכן הרלוונטיים לתחום שלכם (אידאלית כל דף יכיל לפחות 200-300 מילים).
- אינדוקס בגוגל – בניתם אתר/בלוג, הוצאתם קישור לאתר שלכם – יפה, אבל הקישור לא נספר ע"י גוגל לפני שהנכס החדש יתחיל להופיע בעצמו בתוצאות החיפוש. את זה אפשר להשיג בדרך המהירה ביותר ע"י שליחת קישור אל הנכס החדש מאתרי סימניות כדוגמת תפוז HIT ודומיו.
- עדכון האתר/בלוג – מכיוון שזה אינו האתר המרכזי שלכם, העדכון אינו קריטי, אבל יכול לתרום למאמצי הקידום להעלות תוכן חדש לפחות פעם פעמיים בשנה.
0