לפני כמה חודשים הגעתי לפגישה אצל לקוח – חברת טכנולוגיה בינ"ל. כרגיל ניסינו להיזכר אם אנחנו נפגשים איתם בקומה 1, 3 או 4, והאם בחדר ישיבות X או בחדר ישיבות Y. אני מדבר איתכם על חברה בתחום המחשוב והאבטחה שמספקת פתרונות לארגונים כמו מיקרוסופט, אינטל, סוני, נאסד"ק… וחברות תעופה שונות…
מפה לשם, מנהלת השיווק אומרת "אנחנו מאוד מרוצים מהתוצאות. למעשה קיבלנו הבוקר סטטיסטיקה עדכנית, כולל פילוח לפי המרות ומקורות תנועה…" – רגעים כאלה מטביעים אותי באדרנלין, לא יכולתי להתאפק: נו, ומה גיליתם?? – "ראינו שהתנועה האורגנית אחראית על רוב ההמרות באתר…"
ניצחון 🙂 בשביל רגעים כאלה שווה להיות מקדם אתרים.
באותו שלב כבר קידמתי אותם בגוגל למעלה משנה.
מה עשיתי בפועל?
הרבה – אבל אם נפרק את זה לפיסות החשובות, דאגתי שיהיה להם מספיק תוכן באתר שתואם לחיפושים של לקוחות פוטנציאליים.
זה אומר שדפים מרכזיים באתר היו צריכים לשקף ביטויים שלקוחות פוטנציאליים מקלידים בשורת החיפוש בגוגל.
אז במילה אחת? תוכן. התמקדתי בתוכן.
ובשתי מילים? תוכן וקישורים.
( האם עשיתי שם עוד דברים? ברור. עשיתי למשל הרבה הפניות 301 – הפניית הגולש מדף ישן שלא קיים יותר לדף חדש שמחליף אותו … אבל אני מרגיש שאנחנו צריכים להתמקד … )
"אם יש משהו שמקדם אתרים צריך לעשות אם הוא רוצה להיות מובטל זה להפסיק לייצר תוכן וקישורים." -משפט סיני עתיק
גוגל בעצמה מודה שאלו שני הפרמטרים החשובים ביותר (לינק)
תוכן באתר – זו התשובה לשאלות של הגולש, כמה שיש באתר יותר תוכן שעוסק ביותר סוגיות ספציפיות כך גוברת היכולת של האתר להופיע בשאילתות חיפוש רבות ומגוונות יותר.
קישורים – ההיררכיה של אתרים ועמודים בתוצאות החיפוש של גוגל שואבת את השראתה מההיררכיה הטבעית בעולם האמיתי. ועכשיו נעבור לעברית: איך אתם יודעים על מי לסמוך בעולם הגדול הזה? נניח שאתם רוצים להזמין שרברב הביתה. בעולם האמיתי אנשים רבים נעזרים בחבריהם ("תגיד, אתה יכול להמליץ לי על שרברב טוב?")… כל מה שהחבר צריך לעשות הוא למסור לכם שם וטלפון. ובאינטרנט? באינטרנט כל מה שצריך לדעת זו כתובת אינטרנט. או לפחות: בשביל גוגל זה מספיק. גוגל הרי סורקת את כל "ההמלצות" הוירטואליות האלו, את כל הפעמים שבהן מישהו מאיתנו פירסם קישור, בבלוג, בפורום, באתר – ועם המידע הזה גוגל מציירת עולמות שלמים.

יש הרבה פרמטרים שמשפיעים על חוזק הקישור שמוביל לאתר שלכם, אבל בגדול, אתם רוצים שאתרים אחרים "יצביעו עליכם", כי גוגל מקשיב לעצות מהסוג הזה.
ככל שהאתרים ש"ממליצים" עליכם הם יותר ברי סמכא בעצמם בתחומם (מקושרים מאתרים אחרים בנישה שלהם) כך הקישור שתקבלו מהם יועיל לכם יותר להתקדמות בתוצאות.
כמובן שזה תיאור מעט פשטני של אלגוריתם מאוד מורכב, אבל אם תזכרו שיותר מהכל, תוכן וקישורים מניעים את העולם העצום והיפה הזה שנקרא SEO, ואת מנוע החיפוש של גוגל… סביר להניח שתפעלו בזירה האינטרנטית בצורה מאוד חכמה ואפקטיבית.
כמות או איכות? גם וגם
על מה אנחנו מדברים ב SEO? כמויות אינסופיות של תוכן וקישורים או דגש על איכות? ובכן, אנחנו מדברים על כמות ואיכות כאחד.
בדיקת טיב התוכן או הקישורים – זה נושא להרצאה שלמה – אבל אפשר לקבל תמונה כללית באמצעות גלישה באותו אתר. בסופו של דבר, מה שטוב לגולש טוב גם לגוגל.
איכות תוכן – איך בודקים?
אם יש באתר מסוים תוכן מעניין, קריא, מחכים – תהיו בטוחים שהאתר יכול לעניין מאוד את גוגל.
כמות תוכן – איך בודקים?
חפשו בגוגל site:website.com
או:
site:website.com "your keyword"
ככה בודקים כמויות בגוגל בהקשר של אתר ספציפי. כך תוכלו גם אתם לבדוק עד כמה האתר שלכם עוסק בנושא מסוים (אולי תגלו שהגיע הזמן לתוכן חדש). באופן כללי, אם אתם מקדמים "ביטוי תחרותי מסוים", תזדקקו לכמה וכמה מאמרים באתר שלכם שיעסקו ישירות או בעקיפין ב "ביטוי תחרותי מסוים".
איכות קישורים – איך בודקים?
כלים כמו מג'סטיק נותנים לכם לראות רשימת אתרים המקשרים לאתר X (אפשר לפתוח חשבון חינמי להתנסות, אבל הכלי בתשלום). את חוזק הקישור תוכלו להבין לפי מדד ה TrustFlow וכן לפי ניסיון פשוט להבין את מידת הרלוונטיות של הדף/אתר המקשר אל הדף/אתר המקושר.
כמות קישורים – איך בודקים? גם כן במג'סטיק, אפשרי גם ב search console של גוגל, או כאן
—
מקווה שהחכמתם למרות שהיה קצת פילוסופי
לסיכום, לכו תבנו קצת תוכן, וקצת קישורים – זה יקדם אתכם
0