טעויות בקידום אתרים קשורות לרוב לעבודה בשיטות מיושנות שאולי עבדו פעם וכיום עלולות לפגוע במיקומי האתר בגוגל.
הנה כמה מהן:
1. אופטימיזציית יתר
הכי טוב להסביר באמצעות דוגמא. נניח שיש לי אתר בנושא אילוף כלבים ואני מוסיף מאמר בנושא אילוף כלבים בתל אביב. יש 2 אפשרויות – או שאכתוב עבור הגולש, ואנסה לתת לו 100% תוכן מעניין ומועיל, שזה הדבר הנכון והרצוי… או שאני יכול לנסות להשחיל מילות מפתח כגון "מאלף כלבים בתל אביב" בכל משפט שני. גוגל הפך למנוע חיפוש מאוד חכם ומאוד טוב בהבנת שפה, ולכן אופטימיזציית יתר מזיקה לקידום.
2. שימוש יתר באתרי מאמרים
לפני כעשור זה היה טרנד חזק. יכולת להעלות מאמרים לאתרי מאמרים, להוסיף 4-5 קישורים לאן שאתה רוצה, ולראות תוצאות יפות. אך האלגוריתם של גוגל השתכלל, וכיום זה כבר לא עובד. יחד עם זאת, בדומה לאינדקסים, ישנם מספר מצומצם של אתרי מאמרים חזקים שאפשר להעלות אליהם מאמר או שניים ולחזות באפקט חיובי. רצוי להשקיע במאמרים אלו שכן מאמרים כאלו לפעמים זוכים למאות ואף אלפי צפיות וזאת הזדמנות למשוך אליכם גולשים איכותיים.
3. תפסת מרובה לא תפסת
דפי תוכן שנכתבים בטבעיות לרוב עוסקים בנושא אחד או שני נושאים משיקים. באופן זה הם גם הכי מותאמים לקידום כי כשגוגל מבקר בעמוד הוא צריך להבין במה הדף עוסק ועד כמה הוא אכן רלוונטי לתחום שהוא מתיימר לעסוק בו. אם נשים יותר מדי נושאים/מילות מפתח בעמוד אז בהכרח נאבד מהערך הקידומי שלו. הדבר נכון לאתר הראשי אותו מקדמים וגם לתוכן שנועד לתמוך חיצונית באתר – עדיף להתרכז בנושא אחד גג שניים (מקסימום שתי מילות מפתח מרכזיות לעמוד).
4. קישורים ממוקדים מדי
נחזור לדוגמה הקודמת. אם כל הקישורים שאני בונה מרחבי הרשת אל האתר שלי נראים פחות או יותר כך: מאלף כלבים בתל אביב – כלומר, מורכבים אחד לאחד ממילת המפתח הראשית, הנזק שעלול להיגרם לקידום הוא בל ישוער. גוגל מבין שפה, ויודע לזהות מתי השימוש בה הוא לא טבעי. נסו לגוון ולהשתמש בהטיות: יחיד רבים, זכר נקבה, ונסו לכלול בקישור מילים נוספות מהמשפט. נסו לקשר לפעמים עם הדומיין בלבד "למידע נוסף: www.website.com" או עם טקסט גנרי כמו "בקרו באתר".
5. יותר מדי קישורים
קישורים הם חשובים ומועילים ביותר לקידום – אבל רק אם עושים זאת בצורה שנראית טבעית. לא טבעי להעלות מאמר לאתר מאמרים ולהוציא ממנו 5 קישורים לאתר שלכם. לא טבעי לייצר אלפי קישורים רק לשם הקישור, ללא תוכן או ערך מוסף.
ההצדקה להוציא קישור (או להשיג מיקומים בגוגל) עומדת ביחס ישר ליכולת שלכם לספק ערך לגולש.
עליכם לספק תוכן – מעניין ורלוונטי, כזה שהקישור פשוט מונח בו בטבעיות ונותן לגולש אפשרות ללמוד יותר על הנושאים שהצגתם לו.
0