דרופשיפינג הוא מודל מסחר אלקטרוני שבו המוכר אינו מחזיק במלאי כלשהו או מטפל באחסון ו/או במשלוח המוצר. כאשר לקוח מבצע רכישה, המוכר מעבד את ההזמנה ומעביר אותה לספק צד שלישי – כמו סיטונאי או יצרן, למשל – שמכין ושולח את ההזמנה. המוכר משלם לספק עבור פריט רק לאחר שמישהו קונה אותו, מה שהופך את הדרופשיפינג לאופציה פופולרית עבור יזמים שרוצים להקים חנות מקוונת במהירות ועם תקורה מינימלית.
אם אתה מתכנן להקים עסק מסחר אלקטרוני, ייתכן שאתה שוקל את האפשרויות שלך לניהול מלאי ואספקת מוצרים ללקוחות. שיטה פופולרית אחת שכדאי לשקול היא דרופשיפינג, המעניק ליזמים דרך מהירה לבנות קטלוג מוצרים ולמכור מוצרים באינטרנט ללא מלאי.

מה זה דרופשיפינג ואיך זה עובד?
דרופשיפינג היא דרך למכור דברים באינטרנט מבלי להחזיק מוצרים במלאי או לטפל באופן ידני בכל סוגיות המשלוח.
בסביבה קמעונאית מסורתית – בעל העסק חייב לשמור על מחסן ולנהל מלאי. כאשר מישהו קונה פריט, החנות עצמה מטפלת בעסקה ולאחר מכן שולחת את הפריט ישירות לצרכן.
עם דרופשיפינג, לעומת זאת, אין מלאי פיזי לניהול. כאשר לקוח מבצע רכישה, החנות מעבדת את ההזמנה ומעבירה אותה לספק צד שלישי, אשר מכין את ההזמנה ושולח אותה ללקוח. בעל החנות משלם לספק עבור פריט רק כאשר מישהו קונה אותו; הוא אינו אחראי לייצורו, לאחסנו או למשלוחו. במודל הדרופשיפינג, קודם כל מוכרים את המוצר ולאחר מכן רוכשים אותו מהספק.
מהם היתרונות של דרופשיפינג?
עבור יזמים רבים, היתרון המשמעותי ביותר של דרופשיפינג הוא בכך שהוא מאפשר לך לפתוח חנות מקוונת במהירות מבלי להחזיק במלאי. מכיוון שאתה לא קונה את המוצר עד לאחר מכירתו (ואחרי ששילמו לך), דרופשיפינג יכול לספק תזרים מזומנים בריא להשקעה מינימלית.
עכשיו כשאתה יודע מה המשמעות של דרופשיפינג, הנה כמה יתרונות מרכזיים נוספים של דרופשיפינג.
תמכור כל מה שתרצה
ישנם אלפי ספקי דרופשיפינג שמוכרים כמעט כל מוצר שתוכלו לדמיין. אתה יכול להוסיף כמה מוצרי דרופשיפינג שרק תרצה לחנות המקוונת שלך, וקל להוסיף עוד ועוד מוצרים לקטלוג המקוון שלך בכל עת. פייסבוק היא מקום מצוין למצוא בו ספקי דרופשיפינג, בעוד שאתרים כמו Amazon.com מציעים שירותי מילוי דרופשיפינג.
בדוק את השוק
דרופשיפינג מאפשר לך לראות אילו פריטים מדברים אל הלקוחות שלך מבלי להשקיע במלאי פיזי. אם המוצרים נמכרים היטב ומספקים לך את שולי הרווח הרצויים לך, נהדר! אם לא, אתה יכול לבחור לשמור אותם בחנות המקוונת שלך למקרה שמישהו בסופו של דבר יתעניין ויקנה – או להוריד אותם לגמרי – זה לא כרוך בעלות עבורך בכל מקרה.
אפשרויות נוספות ללקוחות
דרופשיפינג מספקת לבעלי עסקים דרך קלה להרחיב את היצע המוצרים שלהם ולתת ללקוחות אפשרויות נוספות. אם אנשים גולשים באתר שלך בחיפוש אחר מוצר ולא מוצאים בדיוק את מה שהם רוצים, הם עשויים לעזוב ולקנות במקום אחר. עם דרופשיפינג, אתה יכול להוסיף עוד מהמוצרים שלקוחות מחפשים ולפתות אותם לקנות אצלך.
עלויות תפעול מופחתות
בכל פעם שאתה צריך לטפל במוצר ולהכין אותו למשלוח, יש בכך עלויות רבות ומגוונות; הובלה, אחסנה, ניהול מלאי, עלויות עבודה, איסוף, אריזה ומשלוח. גם עלויות החזרות, תיקון מוצרים פגומים, “מלאי מת” – כל אלו מוסיפים להוצאה. אתה יכול להשית רק חלק מוגבל מעלויות התפעול שלך על הלקוחות מבלי לגרום להם לברוח אל המתחרים. כך שבמקרים רבים, זה עשוי להיות זול יותר למכור מוצר דרופשיפינג מאשר להחזיק אותו בעצמך.
שותפויות עם חברות מקומיות
האינטרנט פותח את הדלת למכירה בינלאומית מכיוון שכמעט כל מי שיש לו חיבור לאינטרנט יכול לגשת לחנות המקוונת שלך ולבצע רכישה. על ידי שימוש בשיטת הדרופשיפינג, ייתכן שתוכל ליצור שותפות עם חברות מקומיות המציעות מוצרים במחירים טובים תוך חיסכון של עלויות משלוח יקרות מחו”ל. מלאי מקומי בישראל כמובן אומר שהמוצרים יגיעו מהר יותר אל לקוח הקצה, מה שאומר שביעות רצון גבוהה יותר.
יותר גמישות
כל עוד אתה יכול לתקשר עם לקוחות וספקים, אתה יכול לנהל את העסק שלך כמעט מכל מקום – מהנוחות של הבית שלך, או מכל מקום בעולם. מכיוון שאין חלון ראווה לחנות ואין מלאי לניהול, אינך זקוק לחלל פיזי ייעודי להפעלת העסק שלך.
הגדלת העסק בקלות
בחנות קמעונאית מסורתית או מסחר אלקטרוני מסורתי, יותר מכירות משמעו גם עלויות גבוהות יותר עבור ספק השירות. יש עוד מוצרים לרכוש, יותר מלאי לנהל, יותר ספקים שצריך לעמוד איתם בקשר רציף. ייתכן שתזדקק לשטח מחסן מורחב ולעובדים נוספים כדי לטפל בכל המשימות החיוניות של העסק. ואם נפח המכירות שלך גדל בצורה חדה, אתה מסתכן בחוסר יכולת לעמוד בביקושים הגבוהים. במודל עסקי של דרופשיפינג, חלק גדול מהעבודה נעשה על ידי הספק שלך, מה שמאפשר לך לבצע התרחבות בעסק עם פחות תקורה נוספת.
מהם החסרונות של דרופשיפינג?
מכיוון שאינך צריך לאחסן או לנהל מלאי בעצמך, דרופשיפינג יכול לחסוך לך לא מעט כסף בתקורה. עם זאת, יש כמה חסרונות שכדאי לזכור.
שולי רווח יחסית נמוכים
מכיוון שאינך רוכש מלאי בכמויות גדולות – ואתה משלם למישהו אחר עבור אחסון וטיפול בהזמנות – דרופשיפינג מייצר שולי רווח נמוכים יותר כלל ממה שהם היו אם היית מנהל את כל התהליך בתוך העסק שלך.
חנויות מקוונות משתמשות לעתים קרובות במוצרי דרופשיפינג כדי להגדיל את מלאי המוצרים שלהם. זה קל ונוח לביצוע מכיוון שאתה מסכן פחות כסף בשיטת עבודה זו, אבל אתה מקבל רק אחוז קטן מהמכירה; רוב הרווחים עוברים לספק המוצר.
שירותי דרופשיפינג בדרך כלל ישמחו למכור לך את המוצרים במחיר מוזל ביחס למחיר השוק משום שהם לא צריכים להתמודד עם השיווק והמכירות של המוצר. הרווח שלך מגיע מהמכירה עצמה. בזמן שאתה חוסך בשטח המחסן, אין לך אפשרות להרוויח כמו ספק גדול של מוצרים שעובד בד”כ ישירות מול יצרנים ומפעלים. בנוסף, עדיין תצטרך לשלם עבור מילוי הזמנות, עיבוד הזמנות, החזרות, מתן שירות לקוחות, הוצאות שיווק, ועוד. זה אומר שתצטרך למכור הרבה מוצרי דרופשיפינג כדי לבנות עסק רווחי.
מעוניין בספק מוצרים מנצח לעסק?
פנה עוד היום אל מרצ'נט סנטר – אצלם באתר, מלבד ספקים מומלצים מסין, תוכל למצוא ידע רב ומאמרים מאוד מועילים העוסקים בבניית חנויות דרופשיפינג מא' ועד ת'.
המדריכים שלהם יעבירו אותך בזריזות מאפס למאה עם כל המידע הרלוונטי לסוחר איקומרס מתחיל.
0