עוד לפני שמגיעים לכלים וניתוחים – הטיפ הראשון הוא לנסות לחשוב ולהגדיר – מיהו קהל היעד, מהן הפעולות שנרצה שהוא יבצע באתר, לחשוב על גולש טיפוסי או לדמיין מקרה ספציפי: מיהו הלקוח שלנו, איך קוראים לו, גיל, מין, עיסוק ותחומי עניין, איך הוא מגיע לאתר שלנו, מה הוא מחפש? אילו אזורים באתר שלנו מספקים מענה עבורו, מהן הפעולות שאנחנו מעוניינים שהוא יבצע באתר ברגע שהוא הגיע אליו.
אחרי שחשבנו קצת, אפשר להתחיל לרשום מילות מפתח שלדעתנו אותו לקוח או קהל יעד יקישו במנוע החיפוש של גוגל.
כלי מילות המפתח – Keyword Planner
הכלי הראשון ואחד השימושיים ביותר שכדאי להכיר לעומק הוא הכלי של גוגל עצמה. זהו כלי חינמי (מצריך חשבון גוגל אדס) שמאפשר לראות את היקפי החיפוש בגוגל עבור כל מונח חיפוש (או: מילת מפתח). בנוסף, הכלי מאפשר קבלת רעיונות חדשים למילות מפתח ע"י הזנה של מילת מפתח יחידה או מספר מילות מפתח.
במקור ובאופן רשמי הכלי משמש מפרסמים בגוגל אדס, שמעוניינים להציג מודעות בתשלום. הכלי מאפשר ביצוע מחקר מילות מפתח עבור מפרסמים כאמור, אך בפועל כל מי שיש לו נגיעה בשיווק דיגיטלי ובשיווק בכלל מוכרח להכיר את הכלי הזה בזכות הגישה למידע רחב ומעמיק.
אידאלית, כלל האצבע הוא למצוא ולהתמקד בביטויים רלוונטיים לתחום שלכם, שעומדת מאחוריהם כוונה לביצוע פעולה (התואמת את מטרותיכם).
למשל: "מכונית אדומה" אינו ביטוי בעל כוונה ברורה מאחוריו. לעומת זאת, "רכישת מכונית אדומה" או אפילו "כמה עולה מכונית אדומה" הם כבר ביטויים שאנחנו יכולים לזהות פחות או יותר את הכוונה שמאחוריהם.
קידום בעולם תחרותי
כלל אצבע נוסף הוא לבחור ביטויים שאינם תחרותיים מדי, ויש אפשרות ריאלית להצליח להתברג גבוה בהם. אם נמשיך את הדוגמה – "מכונית אדומה" זה ביטוי גדול שיש לו ככה"נ אלפי חיפושים. על פי רוב, בקידום האורגני כמות החיפושים זו האינדיקציה הראשית למידת התחרות. ככל שהביטוי יותר מחופש כך סביר שיותר "מקדמי אתרים" בחרו להתמקד בו, ולכן יהיה לנו יותר קשה להצליח.
בצורה קצת פשטנית אפשר לומר שהתחום הבטוח יותר מבחינת היקף חיפושים הוא האזור של עד 300 חיפושים בחודש. בביטויים כאלו לרוב לא אמורה להיות תחרות מטורפת ועם עבודה נכונה יש לכם סיכוי אמיתי להתברג בעמוד ה1-2 בגוגל.
עוד דרך טובה לדעת את מידת התחרות על ביטוי מסוים היא לחפש בגוגל באופן הבא:
intitle:"מכונית אדומה"
(או כל ביטוי אחר)
החיפוש הנ"ל יציג לכם רק את הדפים ברשת שהביטוי המבוקש נמצא בכותרת הדפדפן שלהם. במילים אחרות, רק דפים שנוצרו ממש סביב הביטוי שאותו אתם בוחנים. כידוע, גוגל מציג בכל חיפוש נתון מספרי לגבי כמות התוצאות. כאן זו הזדמנות שלכם לנסות להבין כמה מתחרים אמיתיים יש לכם בגוגל ולהחליט אם אתם מצטרפים לתחרות הזו או ממשיכים הלאה לביטויים יותר ריאליים.
קצת מסקנות…
בחיפוש לדוגמה שביצעתי, "מכונית אדומה", נמצאו כ-430 תוצאות, מה שאומר שאין תחרות מאוד גבוהה ומדובר בביטוי די ריאלי לקידום. ככל שהמספר הזה גדול יותר (1,000…10,000…) כך הריאליות של הקידום פוחתת.
נתונים מעניינים נוספים
בשלב זה, במידה ולא קיבלתם תמונה מספיק ברורה לגבי התחרות ניתן להביט בפרמטרים קלאסיים של גוגל אדס המוצגים גם הם ע"י כלי מילות המפתח של גוגל: מידת תחרות (מספר בין 0 ל 1), ועלות לקליק. שני אלו מתייחסים לזירה הממומנת ומספרים על רמת התחרות: כמה מפרסמים "רבים" על כל ביטוי וכמה הם מוכנים להשקיע תמורת ביקור באתר. אין הקבלה גבוהה במיוחד בין מה שקורה בממומן ובין מה שקורה באורגני, אבל בכל זאת לעיתים שווה שהתרשם מהנתונים כדי להעריך גם את מידת התחרות באורגני.
דבר שחשוב לדעת לגבי ה Keyword Planner הוא שכל ביטוי שמוצג בכלי הזה מבטא חיפושים מדוייקים על הביטוי הזה. כלומר, רק אנשים שמחפשים "מכונית אדומה" נספרים ומוצגים ליד הביטוי הנ"ל. אם אדם חיפש "מכונית אדומה ומומלצת" זה כבר ביטוי אחר לחלוטין מבחינת ה Keyword Planner.
0