קידום אתרים בתקציב נמוך
מרץ 17, 2017

התחשק לי לכתוב על הנושא הזה כיוון שאני נתקל כל הזמן בבעלי עסקים שמבינים את החשיבות של קידום אתרים בימינו, מבינים שהם חייבים לעשות SEO כדי להביא לקוחות, להחזיק את העסק ו/או להביא לצמיחה משמעותית — ובו זמנית, אין להם כסף מיותר לשרוף, ויותר חשוב מכך – אין להם הבנה מספקת לגבי איך הכסף עובד בשבילם במקרה הזה.

תמורה לכסףקידום אתרים בתקציב נמוך

מנקודת מבטי, כשאתה פונה למקדם אתרים, חשוב לראות תמורה לכסף. אדם ישר וחרוץ ידע לספק תוצאות בתקציב של 500₪ בחודש ברמה שמקדם פחות מקצועי וחרוץ לא יוכל לספק גם ב 3000₪ לחודש.

מגבלות התקציב

למרות העקרון הנ"ל שבעיניי הוא בסיסי וחשוב, גם מקדם או חברת קידום שיהיו ישרים וחרוצים ככל שיהיו, יתקשו לספק תוצאות מצוינות אם התקציב מהווה מגבלה.

דוגמאות להגבלה תקציבית

נניח שאני מקדם אתר תמורת 800₪ לחודש – תקציב נמוך לכל הדעות – עליי לבחור בחוכמה ובסלקטיביות את הפעולות שברצוני לבצע כל חודש. נניח שהחלטתי להזמין 3 מאמרים לאתר הלקוח ועוד 3 לאתרים חיצוניים (בניית קישורים). סדר גודל של 300-400₪ (אם לא יותר!) כבר הלכו על הוצאות תפעוליות. בהנחה שאני רוצה לעבוד וגם להרוויח מהעבודה, אני בשלב מסוים מגיע לתקרת זכוכית והלקוח לא מנצל את מלוא הפוטנציאל הגלום ב SEO.

איך יוצאים מהתסבוכת?

שאלה יפה, וקשה. ככל שאני עובד יותר עם עסקים קטנים אני מגיע למסקנה שבשלב הראשוני – כלומר בחודשים הראשונים לעבודת הקידום – מדובר בעיקר על proof of concept. בעברית זה אומר שהשגתי עבור הלקוח תוצאות טובות בפרק זמן זה, מתחילים לראות שינוי משמעותי והוא התרשם לטובה מסגנון העבודה שלי ומיכולותיי. אז יצרנו אמון והבנה הדדית, אך במקרים אלו השלב הבא הוא לנסות להגדיל את התקציב, מתוך הבנה משותפת שההגבלה התקציבית פשוט תגרום לכך שהתוצאות הרצויות יושגו תוך פרק זמן ארוך, פרק זמן שניתן לקצר משמעותית באמצעות תכנון מחודש של התקציב.

אופציה נוספת

אם קראתם את הפוסט ויש חברה או מקדם אתרים פרילאנס שאתם סומכים עליהם, יתכן שהכי נכון יהיה לתכנן מראש את התקציב במטרה להשיג תוצאות אופטימליות בזמן קצר. לתחושתי, כאשר עדיין לא מכירים מספיק טוב או לא בטוחים עדיין לגבי איכות העבודה שתתבצע, מומלץ להתחיל בתקציב נמוך ולראות אם משהו זז. יש מקדמים שיעבדו ויש כאלו שינמנמו – להבנתי, זה יקרה ללא קשר לתקציב אלא ביחס ישר לאופי של הבן אדם או ל די.אנ.איי של אותה חברה. לכן, חשוב ומומלץ להתחיל עם תקציב מוגבל כל עוד לא בניתם איזשהו אמון משותף שמאפשר לשעוט קדימה וללכת על כל הקופה.